Kallbrand av Cilla & Rolf Börjlind

Familjen Brovall ska lämna Stockholm under sportlovet och tillbringa veckan i Sälen. Malin Brovall arbetar som åklagare och under natten har hon fått ett mail som är hotfullt och hon skickar det vidare innan hon lämnar huset. I vanlig ordning får Kaj och Malin tjata på sin dotter så att de kan komma iväg någon gång. När Kaj vrider om nyckeln i bilen exploderar allt. Mette Olsäter och hennes grupp blir involverade i att hitta gärningsmannen/männen.
Tom Stilton och hans sambo Luna är på Toms halvsysters yogaretreat i Thailand. För Toms del är det en flykt från det han har gjort men oavsett hur långt han reser släpper inte minnet av det som skett greppet om honom.

Varje gång som jag har börjat läsa en bok i serien om Rönning Stilton så är det med lite bävan. Och det beror på att jag alltid funderar på om serien ska falla ner i gropen som så många andra serier och bara bli sämre och sämre. Än så har den oron varit helt ogrundad för ingen bok har gjort mig besviken. Karaktärerna är i vanlig ordning intressanta och författarna lyckas på ett skickligt sätt blanda in aktuella händelser i sina böcker. Jag har bara en negativ sak att säga om serien och det är att tv-serien på intet sätt gör böckerna rättvisa.

Läsvärd. En serie som alla som gillar deckare borde läsa
Kallbrand finns på Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Har sett tv-serien Springfloden och funderat på att läsa böckerna. Alltid kul med nya deckarförfattare. Haken är att det finns så många deckarförfattare, det är svårt att hinna med alla.

    SvaraRadera