18 sekunder av George D. Shuman

Sherry har en ovanlig förmåga, genom att hålla en avliden persons hand kan hon få bilder från de sista 18 sekunderna av personens liv. Hon har hjälpt både privatpersoner och poliser genom att använda sin förmåga. Om sitt eget ursprung vet hon inte mycket men hon är drabbad av en mardröm som upprepar sig.
Sykes har tillbringat de senaste 30 åren i fängelse men nu ska han äntligen bli fri igen. Inte så mycket på grund av att han blivit återanpassad utan mest för att han är dödligt sjuk och inte har många år kvar att leva.
En hundägare som är ute och rastar sin hund hittar blod på stranden och kontaktar polisen. Polisen hittar inget lik men att det hänt något hemskt går inte att förneka. Kommissarie Kelly Lynch O'Shaughnessy ska leda utredningen om vad som hänt.


Det här var en väldigt rörig bok och fler och fler personer tillkommer och gör det ännu rörigare. Något fick mig ändå att fortsätta läsa så den väckte ändå min nyfikenhet. Med det sagt så var det även en hel del saker som irriterade mig. På ett ställe handlar det om en pojke och i stycket efter benämns han som hon. Kommissarie Kellys tjat om separationen från sin make och saknaden efter sin familj blev olidligt tjatigt efter ett tag. Att alla kvinnor sedan är otroligt vackra och vältränade blev även det tjatigt. Fast jag gnäller på boken så är det ändå inte omöjligt att jag kommer att läsa fortsättningen. Vilket omdöme som boken skulle få fick jag fundera över men till slut blev det

Inte läsvärd
18 sekunder verkar inte finnas på någon bokhandel längre

1 kommentar:

  1. Jag har svaga minnen av att jag funderade på att köpa den här boken för flera år sedan, tur att jag inte gjorde det då :)

    SvaraRadera