Yxmannen av Ray Celestin

Året är 1919 och i New Orleans blir människor mördade av någon som föredrar en yxa som mordvapen. Det är inte bara polisen  som försöker ta reda på vem yxmannen är utan det är fler som gör sitt bästa och deras motivation för att lösa det hela skiljer sig åt. Ida en ung kvinna som jobbar på en detektivbyrå ger sig i kast med att försöka lösa mysteriet för att bevisa att hon duger till mer än sekreterarjobb. Luca som blir frisläppt från fängelset behöver pengar för att kunna starta ett nytt liv och tar kontakt med sina tidigare kontakter. Kontakterna är maffian och även de vill veta vem yxmannen är.

Det här är en bok som skulle kunna vara rörig för det är en bunt karaktärer och deras liv utspelar sig parallellt. Författaren lyckas hålla ihop allt på ett bra sätt så för min del kändes boken aldrig rörig eller förvirrande. Det är en bok som nog hade vunnit lite på ett högre tempo i början för jag tyckte att den var rätt seg. Det förändras dock under de sista 100 sidorna för då blir det spännande.

Läsvärd
Yxmannen finns på Adlibris och Bokus

Andra bloggaren åsikter om boken
Kulturnästet
Vargnatts bokhylla

2 kommentarer:

  1. Tempot var onekligen segt, först mot slutet blev det fart och spänning. Jag tyckte tempot saktades ner av hoppandet mellan olika personer. Bra skildring av New Orleans i början på förra seklet, ska bli intressant att se vad författaren kan göra av Chicago under förbudstiden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller helt med om skildringen av New Orleans

      Radera