Det händer nog en gång per år

Även om jag tycker om att läsa så har jag inget stort behov av att äga böcker. Det händer inte ofta att jag känner behovet att läsa om en bok och eftersom det är så köper jag ytterst sällan någon bok. För några dagar sedan så beställde jag en bok. Anledningen till det var att det börjat växa i rabatterna och jag kan inte se skillnad på små blomplantor och ogräs. Att då köpa en bok med bilder på ogräs kändes som en vettig investering. Maskrosor känner jag dock igen om någon funderar.

I dag kom då boken som heter Ogräs på åker och i trädgård. Jag har hunnit bläddra igenom den och det som är positivt är att det är bilder på ogräset när de är små plantor och när de är stora. Något som inte riktigt är lika positivt är att det mesta som växer här som jag tror är ogräs inte är med i boken så den blev inte direkt hjälpen jag hade hoppats på.

Ogräs på åker och i trädgård finns på Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Ingen expert själv, men syrrans definition på ogräs är "allt en inte vill ha i rabatten/gräsmattan/whatever". Ett tips är att köpa en vanlig Flora. Sådana brukar innehålla en nyckel där en kan söka på blommor utifrån färg, antal kronblad osv. Jag tror att en Flora bara innehåller växter som uppstått naturligt, alltså inte växter som förädlats.

    SvaraRadera