Nuckorna på hörnet av Karin Brunk Holmqvist

 I den gamla lärarinnor bostaden på Österlen bor Elsa med sin lilla hund i en av lägenheterna. En lägenhet står tom efter att poeten Fritz lämnat Österlen för storstaden, en man som Elsa har saknat sedan han flyttade. I den tredje lägenheten bor Inga-Märta som precis som Elsa är ensamstående. När en man flyttar in i den tomma lägenheten tycker Elsa att han verkar skum och beslutar sig för att ha koll på honom. 

Jag valde den här boken för att jag ville läsa något lätt som förhoppningsvis var charmigt. Boken levde inte upp till mina simpla förhoppningar. Karaktärerna är tråkiga och det finns ingen anledning som författare att påminna flera gånger om samma händelse efter några sidor. Om man som läsare inte lyckas minnas vad som hände fyra sidor tidigare så beror det antingen på att boken är så fylld med fakta eller är väldigt ointressant. Inte ens den här boken var så ointressant att jag lyckades förtränga händelser några sidor tidigare. 

Nuckorna på hörnet är en bok om den otroligt nyfikna kvinnan Elsa som ägnar sig åt gymnastik och trånar efter fel man. Inte läsvärd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar