Mörkret faller av Robert Bryndza

 Kate Marshall får ekonomin att gå runt tack vare campingen hon fick ärva. Kate kämpar med Tristan för att få lite fart på deras detektivbyrå men det är inte det lättaste. När de blir kontaktade av en kvinna vid namn Bev som vill anlita dem för att äntligen få veta vad som hände dottern Joanna tolv år tidigare. Joanna var journalist och bidrog till att en politisk skandal avslöjades. Joanna försvann spårlöst från parkeringsgaraget hon alltid parkerade i när hon jobbade. 

Det här är tredje boken om Kate Marshall och än är jag inte lika förtjust i den här serien som jag blev i serien om Erika Foster. 

Författaren är bra på att bygga miljöer, spänning och karaktärer så det finns inget att klaga på. Kate kämpar mot sina demoner och gör det på ett trovärdigt sätt. Hon är som en riktig person med styrkor och svagheter. Mysteriet med Joanna är smart uppbyggt och sättet hur berättelsen växer åt alla håll och kanter. Det hade kunnat bli rörigt men det blir det inte utan det är lätt att hänga med i händelserna. Jag kommer att fortsätta läsa den här serien.

Mörkret faller är en skickligt uppbyggd deckare. Läsvärd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar