Bortglömd flicka av Karin Slaughter

 1982 festar Emily och hennes närmaste vänner, när hon vaknar upp hemma vet hon inte hur hon kom hem eller varför hennes klänning är ut och in. När veckorna går visar det sig att någon på festen våldtog Emily och hon blev gravid. En abort är otänkbar eftersom det skulle skada hennes föräldrars trovärdighet. Emily kommer aldrig att få uppleva sitt barn för hon blir mördad.

Andrea Oliver har precis fullgjort sin utbildning till federal agent och hennes första uppdrag blir att skydda en federal domare som har tagit emot dödshot. Domaren Ester Vaughns förlorade sin dotter Emily för fyrtio år sedan. Tanken är att Andrea ska ta reda på vem som mördade Emily samtidigt som hon ser till att Ester är i säkerhet. Det finns en person som polisen och Andrea hoppas kommer att visa sig vara mördaren.


När jag började läsa den här boken kändes det som om det var något som fattades i berättelsen och det blev logiskt först när jag insåg att det här är bok nummer två om Andrea. Boken i sig blev lite platt när jag missat en del av bakgrunden till allt. Det fungerar att bara läsa den här men den blir nog bättre om man läser första boken först. Berättelsen från 1982 som kretsar kring vänskap och att vända ryggen åt någon är bra. Andrea som karaktär kändes lite ointressant och rätt tråkig.

Bortglömd flicka är en läsvärd bok om vänskap och att allt inte är som det verkar vid första anblicken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar