Begrav dina döda av Louise Penny

 

Efter en polisaktion som gick rätt på ett sätt och fel på ett annat har kriminalkommissarie Armand semester för att återhämta sig. Han har åkt till Quebec för att bo hos sin mentor och ta det lugnt. Lugnet blir kortvarigt när en man hittas mördad.
Jean Guy Beauvoir har rest till Three Pines för att ta reda på om det verkligen var rätt man som fälldes för mordet på eremiten. Invånarna i Three Pines tror att han är i i byn på semester och för att återhämta sig efter polisaktionen som även han var inblandad i. Under de tidigare besöken i Three Pines har han aldrig tyckt om byn och dess invånare men den här gången blir det annorlunda.

Att läsa den här boken var ett måste eftersom boken innan Ett ohyggligt avslöjande lämnade mig med en del frågetecken. Den här boken rätade ut mina frågetecken och att få följa Armand när han ser tillbaka på polisaktionen bidrog till spänningen. Hur det gick i polisaktionen får man först veta med säkerhet precis i slutet och det kändes lika viktigt som hur det skulle gå i Three Pines och Quebec.

Läsvärd. Begrav dina döda är ännu en bra bok om Armand och människorna han möter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar