Återvändaren av Anders Sundkvist

 

1983 hittas Johnny död i älven. Han blev bara 13 år, hans död betecknas som självmord och det blir något som de andra barnen i klassen minns. 25 år senare är det begravning för en man som gick i samma skola och polisen Erik åker upp till sin hemstad för att närvara. På begravningen är även Eriks gamla skollärare och han ber om ett samtal. Under samtalet avslöjar han att han har börjat tvivla på om Johnny verkligen tog livet av sig. Erik kan inte släppa det till viss del för att han och hans vänner uteslöt Johnny ur deras vänskapskrets.

Den här boken var lite för seg för min smak och Erik är inte en karaktär som väckte några känslor hos mig. Han verkade bara vara en idiot, bryta sig in hos folk och lämna tjänstevapen på konstiga ställen blev bara underligt. Det är synd för själva grundhistorien är bra men det blir förstört av karaktären Erik. Jag känner inte något behov av att läsa något mer av författaren, lutar åt att hans böcker helt enkelt inte passar mig.

Läsvärd. Återvändaren visar på hur det förflutna alltid kommer ikapp och hur händelser i ungdomen kan påverka hela livet

2 kommentarer:

  1. Den här väntar i hyllan! Ska bli spännande att läsa den :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du kommer nog att gilla den. Vi brukar ju tycka lite olika ibland

      Radera