Offermakaren av Viveca Sten

 

Amanda Halvorssens bästa kompis Ebba ska ha fest kvällen innan lucia. De är båda 18 år och ser fram emot vuxenlivet och frigörelsen från sina föräldrar. Festen börjar bra men Amanda tröttnar på att Viktor är för full och hon beslutar sig för att gå hem istället för att sova över. När Amandas föräldrar vaknar på lucia upptäcker de att Amanda inte har sovit hemma. Det är inte första gången Amanda inte hört av sig när hon inte kommer hem så först oroar de sig inte.

Hanna Ahlander vill bara komma hem till sin sambo efter en riktigt dålig dag på jobbet. Jobbet som polis på Citypolisen har blivit hemskt efter att Hanna inte har kunnat släppa att en av hennes kollegor med största sannolikhet har misshandlat en kvinna till döds. I stort sett alla andra poliser har tagit sin kollegas sida och Hanna har blivit utfryst och uppmanad att söka en annan tjänst. När hon inte trodde att dagen kunde bli sämre så blir den det.

Den här boken överträffade mina förväntningar. Hanna är en bra uppbyggd karaktär och det är inte svårt att känna igen sig i delar av hennes liv. Eftersom jag bor på en plats med riktig vinter kunde jag känna de kalla vindarna i Åre och snön som piskar. Vinter beskrivs precis som den är, otroligt vacker de dagar solen lyser och snön glittrar men även en hemsk motståndare om man inte har tillgång till värme. Hela historien är smart och jag gillar att nackdelarna med storstadsbor som bygger vräkiga lyxhus som de bara nyttjar några veckor per år tas upp. Jag ser fram emot att läsa mer i den här serien.

Läsvärd. Spännande historia och natur som inte är förlåtande

Offermakaren finns på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar