Rökridå av Jörn Lier Horst & Thomas Enger

 

På nyårsafton lämnar journalisten Emma Ramm festen hon är på för att besöka Rådhuskajen vid tolvslaget. Hon har inget intresse av fyrverkerierna utan det är snarare en del i hennes terapi. När hon är på plats detonerar en bomb, hon klarar sig men andra har inte ett sådan tur.
Alexander Blix och andra poliser kallas till platsen. En av de allvarligt skadade personerna är Ruth-Kristine Smeplass. Det är ett namn som de flesta poliser och allmänheten känner igen, tio år tidigare försvann hennes dotter spårlöst.

Det här är andra boken om Blix och Ramm och det verkar vara en serie som bara blir bättre för varje bok. Det är en lagom blandning av spänning, människoöden och oväntade vändningar. När jag hade läst första boken tänkte jag att jag skulle läsa något av Thomas Enger, jag får säga samma sak nu och försöka ta itu med det. Om man har läst böckerna om William Visting så känner man igen mycket av Jörn Lier Horst sätt att skriva och det är inte något negativt för han är en bra författare. Det är snarare roligt att kunna känna igen en författares sätt att skriva.

Läsvärd. Spännande bok med bra karaktärer.

Rökridå finns på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar