Svart som natten av Ann Cleeves

En morgon när Fran har lämnat sin dotter i skolan stannar hon till för att beundra färgerna i landskapet. Hon vill gärna lyckas fånga färgerna och motivet i en tavla och beslutar sig för att gå närmare. På marken är det vitt av snö och tre korpar visar sig och mitt i allt är det en röd fläck. När hon kommit tillräckligt nära ser hon att det röda är en halsduk och att bäraren av den är död råder inga tvivel om. Kvinnan med halsduken har fått sina ögon uthackade av korparna men Fran känner ändå igen henne.
Magnus har inte haft det lätt, efter att hans mor dog har han inte kontakt med många i byn. Den han pratar mest med är en korp som han har i en bur. Han önskar att folk ska komma och besöka honom men de flesta tittar skeptiskt på honom på grund av en händelse några år tidigare när en ung flicka försvann.

Relationer, vacker och kraftfull natur och karaktärer som känns som riktiga människor är vad den här boken består av. Jag gillade den helt enkelt och ville verkligen veta hur det skulle sluta.
Läsvärd
Svart som natten går att köpa på Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar