När kungen dör av Elina Backman

 

1989 hittas en ung kvinna avliden i älven Tainionvirta. Polisen lyckas inte reda ut om det handlar om självmord, olycka eller något värre. Oavsett så är det en händelse som påverkar de boende i Gustav Adolf.

2019 har Saana som bor i Helsingfors blivit av med sitt jobb och beslutar sig för att ta en paus och åka hem till sin moster Inkeri i Gustav Adolf. Även om Saana är arbetslös journalist så finns intresset att hålla koll på viktiga händelser kvar. en förhoppning Saana hyser är att upptäcka något som hon kan skriva om och försörja sig som frilans. Av en slump börjar Inkeri att prata om Helena som dog i älven trettio år tidigare och det väcker Saanas intresse. Hon beslutar sig för att försöka ta reda på vad som hände Helena. Det visar sig att inte alla uppskattar Saanas efterforskningar.

Den här boken gillade jag. Mord som bygger på hämnd, poliser med personlighet och Saana gör en lyckad blandning. Journalist som hamnar i farligheter är inte något nytt men i den här boken gör det inget för den är så pass bra. 

När kungen dör är en läsvärd bok med en lyckad blandning av karaktärernas privatliv och mord

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar