Älskaren från huvudkontoret av Camilla Grebe

I Jesper Orres hus hittas en halshuggen kvinna. Hennes huvud verkar ha placerat på ett sådant sätt att den som kommer in i huset stirrar rakt på huvudet. Jesper Orre vd för Clothes & More går dock inte att hitta. Polisen Peter är en av dem som ingår i utredningsgruppen och han tycker att mordet påminner om ett mord som han var med och utredde tio år tidigare.
Hanne ingick i gruppen som konsult tio år tidigare och nu tar polisen kontakt med henne på nytt. Hanne har drabbats av demens men än så länge klarar hon sig hyfsat bara hon skriver ner saker som hon behöver ha koll på.
Två månader tidigare jobbar Emma på en av Clothes & More butiker. Inte det roligaste jobbet som finns men det är en säkerhet. I privatlivet är det desto bättre hon har träffat en man och nu är de förlovade.

Den här boken är så dålig så jag vet inte ens riktigt vad jag ska skriva. Under ca 200 sidor irriterade jag mig på alla idiotiska karaktärer. Peter är ett pucko som inte vill ha kontakt med sin son och han var en idiot mot sin sons mor. Hanne verkar mest vara naiv och lite vimsig. Emma är sanslöst korkad och så kan jag fortsätta att beskriva dem. Själva twisten i berättelsen är inte direkt något oväntat om man som läsare inte är tappad på huvudet för många gånger. Psykos eller inte om man tror att någon varit inne i ens hem och snott en tavla och tagit död på ens husdjur så ringer man polisen eller byter i alla fall lås. Själva grejen med psykos som författaren verkat missa är att man tror att det man tror/upplever är verklighet och människor med psykos agerar utifrån det.

Inte läsvärd
Älskaren från huvudkontoret finns på Adlibris och Bokus om någon mot förmodan vill läsa eländet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar