Dansa min docka av M.J. Arlidge

När Ruby sakta vaknar till liv dagen efter en utekväll är något fel. Hon är säker på att hon tog sig hem och gick och lade sig i sin egen säng men sängkläderna luktar fel. När hon sträcker ut sin hand efter sin inhalator finns den inte där och hon inser att hon inte är kvar i sin egen säng eller ens i sitt egna hem.
Andy och hans familj har en perfekt lördag på stranden, det är en strand som få besöker så de kan njuta av den själva. Andy har ett stressigt jobb och uppskattar utflykten och lugnet. Lugnet bryts plötsligt av att Andys barn skriker i panik.
Kriminalkommissarie Helen Grace och hennes chef polisöverintendent Harwood kommer inte överens om hur polisarbetet bör utföras och det leder till spänningar i gruppen som Helen leder.

Det här är tredje boken om Helen Grace och även om det känns lite orealistiskt med mängden mord i böckerna så är det spännande. Karaktären Helen känns inte helt som en riktig person på grund av allt hon klarar men ändå så gillar jag henne. En del författare har en förmåga att låta sina huvudkaraktärer stå kvar på samma plats och stampa bok efter bok och missar helt att även karaktärer bör utvecklas i böckerna. Så är det inte med M.J. Arlidge, poliserna har ett privatliv och det händer saker som i en del fall påverkar deras jobb som poliser.

Läsvärd
Dansa min docka finns på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar