Hur göra?

Jag tackar inte ja så ofta till recensionsböcker men det är alltid trevligt att få frågan. Tidigare så har alltid människor skickat ett mail och frågat om jag vill läsa deras bok. Nu däremot så fick jag ett mail med en länk till en ebok som jag då kan ladda ner själv. Personen verkar anta att jag kommer att läsa boken men det har jag ingen större lust till. Det är inte en bok som tilltalar mig och så lockad är jag inte att slösa av min tid på att läsa något jag inte blir nyfiken på. Problemet är bara att jag känner mig otrevlig om jag inte gör det och den känslan känns även rätt ologisk. Jag blir imponerad av alla som klarar av att skriva en bok för det ser jag som en bedrift men det är inte samma sak som att alla böcker lockar mig till läsning. Jag tänker även som så att människan kanske har skickat mail till 100 bokbloggar och tänk om ingen vill läsa boken. Det kan inte vara en rolig känsla om man lagt ner sin själ i att skriva en bok. Jag får nog vela ett tag till .

Hur gör du om du får ett recensionsex som du inte bett om och som egentligen inte tilltalar dig?

2 kommentarer:

  1. Om jag får en fysisk bok jag inte bett om så försöker jag ändå läsa den men den kommer inte högst upp på prioriteringslistan. Skickar någon en länk däremot så kommer jag tyvärr inte läsa den för jag läser inte e-böcker överhuvudtaget. Jag har bara datorn eller telefonen att läsa på i så fall och det skulle jag inte orka. Så de få gånger jag har fått tacka nej till någon bok har jag försökt göra det på ett trevligt sätt och förklara varför och hoppas att de hittar någon läsare som boken kan passa bättre än mig :). Men det känns jobbigt att göra det för precis som dig så känner jag mig otrevlig eller otacksam.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så skönt att höra att jag inte är ensam. Jag har också bara dator och mobil, läser lite e-böcker i mobilen ibland men det är inte optimalt

      Radera