Dolt i mörker av Elly Griffiths

Under en ombyggnad av en källare i Norwich hittas några människoben och rättsarkeologen Ruth Galloway kallas in. Den första gissningen är att benen är gamla men det är något annorlunda med dem.
Eddie är hemlös och undviker polisen i största möjliga mån men han beslutar sig för att söka upp kriminalkommissarie Harry Nelson när han inte sett till en av sina bekanta under en tid. Den som är försvunnen är Barbara Murray och även hon är hemlös. Polisen letar på härbärgerna och pratar med andra hemlösa och den enda ledtråden de kommer över är att hon har setts prata med en okänd man en tid innan hon försvann.

Det här är del 9 om Ruth Galloway och Harry Nelson. Den här boken tillhör de bättre i serien, polisernas privatliv är intressant i den här och även själva huvudberättelsen. Jag irriterar mig fortfarande på Ruths oro över sin egen vikt men med tanke på att hon oroat sig över det i alla de tidigare böckerna också borde jag vara van. Lite svårt att skriva något utan att avslöja för mycket. Det jag kan skriva är att boken inte slutade som jag hoppades och lösningen på fallet var inte som jag hade trott.

Läsvärd, böckerna är fristående men jag tycker nog att man ska läsa dem i rätt ordning ändå för att inte missa något.
Dolt i mörker finns på Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Ser fram emot den här men väntar på pocketupplagan. Jag gillar Griffiths, men retar mig också på allt tal om Ruth Galloways vikt, särskilt som att hon i realiteten inte väger särskilt mycket - tror siffran 65 kilo nämndes i en bok...

    SvaraRadera
    Svar
    1. 65kg var då verkligen inte mycket att gnälla om.

      Radera