Nattmannen av Jörn Lier Horst

Line dotter till kommissarie William Wisting är på väg till Larvik var hon växte upp. Anledningen till besöket är att hon ska följa upp ett fall. Line bor i Oslo och är journalist, att skriva om fall som William jobbar med är inte alltid lätt men de försöker bägge respektera varandras yrkesroller.

Det är en dimmig morgon när Vera Kvålsvik är på väg till jobbet. Hon har en obehaglig känsla i kroppen och skyndar på stegen. I en blomsterrabatt är det något konstigt och det tar en liten stund för Vera att inse vad det är, när hon inser vad det är skriker hon. Det är en ung kvinnas huvud som är spetsat på en påle. När larmet kommer till polisen kopplas William Wistling in på fallet, Line blir uppringd av nyhetschefen på VG och får order att bevaka fallet. Det visar sig att det inte finns någon kvinna som är anmäld försvunnen som stämmer in på huvudet så steg ett för polisen blir att ta reda på vem hon är.

Jag har gillat de andra böckerna om William Wistling och den här gillade jag också. Det händer mycket i boken och karaktärerna är riktiga personer.

Läsvärd
Nattmannen finns på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar