Svart gryning av Cilla & Rolf Börjlind

Bokomslag Svart gryning (pocket) Olivia Rönning insåg efter en tid att det var mening att hon skulle vara polis. När hon skulle söka en tjänst beslutade hon sig för att lämna Stockholm och istället söka sig till ett distrikt i närheten av var Ove Gardman bodde.Nu hamnade hon inte var hon hade hoppats utan istället hamnade hon som ordningspolis i Höganäs. Efter att ha haft tjänsten i två månader åkte Ove till Costa Rica och nu hade hon fyra månader kvar med kollegor hon inte riktigt trivdes med.

Judith är på ett strålande humör för hon är barnvakt åt sitt barnbarn och det är något hon uppskattar. Judith och barnbarnet Emelie är ute och leker när telefonen ringer. Första gången ignorerar Judith det men när det ringer igen efter en stund går hon in för att svara. Synen som möter henne när hon går ut igen är något av det värsta någon kan uppleva. Emelies far har kommit hem och han står och stirrar på Emelie som ligger på mage med huvudet vridet ett halvt varv.
Olivia och hennes kollega Frans är en av de förta patrullerna på plats. Att en treåring blir mördad tillhör inte vanligheten och alla är upprörda och chockerade.


Jag gillade den här boken precis lika mycket som de två tidigare av Börjlind. Intressanta karaktärer och en historia som gör att man vill läsa mer.

Läsvärd och nu hoppas jag att biblioteket fort köper in fortsättningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar