Algot, Anna Stina och det välsignade brännvinet av Jonas Jonasson

 1852 arbetar Algot med sin fars grisar och ska snart fylla tjugoett. Med en far som grisbonde finns det alltid jobb och Algot räknar med att inom några år ta över. Allt skulle vara frid och fröjd om deras närmaste grannar var vettigt folk. Vettigt folk är inte ett ord som beskriver greven, grevinnan och deras barn. Grevinnan behöver mer plats till sina arabiska fullblod och när Algots far inte är villig att sälja sin mark kommer greven på ett sätt att lösa problemet.

Det här är en småroligt charmig bok. Jag hade trott att den skulle vara ännu roligare så det blev ett minus. Att det är ett historiskt tema i boken gjorde det hela ännu bättre. Morotslandet får stå ut med mycket men verkar tåla det. Lösningarna på problemen som uppstår är fantasifulla och kluriga. Givetvis är det Algot med vänner som man som läsare hejar på.

Algot, Anna Stina och det välsignade brännvinet är en bok om Algot som råkar ut för svårigheter men tar sig ut på andra sidan. En humoristisk och charmig bok som utspelar sig i 1800-talets Sverige. Läsvärd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar