Den grymmaste månaden av Louise Penny

 

Påsken har kommit till byn Three pines och det har även ett medium vid namn Jeanne Chauvet gjort. Hon har kommit för en semester men blir snart övertalad att hålla en seans i Hadleys hus. Under seansen dör en av deltagarna och det ser ut som om hon har dött av skräck. Kommissarie Armand Gamache och hans kollegor får ännu en gång bege sig till Three Pines. Utöver jobbet med dödsfallet så får Armand ännu en gång problem med det förflutna som rör affären Arnot.

Det här är en serie som blir bättre för varje bok och karaktärerna kommer mer och mer till sin rätt. Armand känns fortfarande lite för högt stående men jag räknar med att även han kommer att visa sig ha mer av ett djup. Blandningen av affären Arnot och livet i Three Pines gör att man får en större förståelse för Armand och en del av hans kollegor. Jag hoppas att Ruth inte kommer att förändras för mycket för jag uppskattar karaktärer som står ut.

Läsvärd. Den grymmaste månaden är tredje boken i serien om Armand Gamache. Boken är spännande och skildrar livet i Three Pines på ett sätt som gör att det är en by jag hade velat besöka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar