Jag ser dig av Clare Mackintosh

Zoe Walker följer samma mönster varje dag när hon reser till och från jobbet. Den här dagen tar hon ett exemplar av gratistidningen London Gazette. Under resan hem med kollektivtrafiken bläddrar hon igenom tidningen och hamnar på sidan med kontaktannonser och telefonsexannonser. Det som fångar Zoes blick är en bild i en av annonserna, det är ett foto på Zoe och precis som i de andra annonserna finns det ett betalnummer och en webbadress. När hon visar bilden för sin sambo och sina barn tycker de alla att bilden påminner om Zoe men de kan inte säkert säga att det är hon på bilden. Zoes son Justin ringer numret i annonsen och möts bara av beskedet att numret inte är i bruk. När Zoe bläddrar igenom en bunt äldre exemplar av London Gazette ser hon samma annons som hennes bild var med i men med en annan kvinna. Kvinnan känner Zoe igen på grund av att kvinnan Cathy Tanning var med på bild i en artikel om brott i tunnelbanan. Zoe ringer polisen och berättar vad hon har upptäckt.

Den här boken var jag lite tveksam till för att jag uppskattade författarens första bok Jag lät dig gå så pass mycket. Min erfarenhet är nämligen att författare som lyckas skriva en riktigt bra bok gärna försöker följa samma mall som den första boken och då är det inte roligt att läsa. En del saker i det stora hela är lika som i förra boken men då handlar det om rätt oväntade vändningar och inte själva berättelsen. Den här boken är spännande och polisen Kelly och Zoe med familj är personer som kommer till liv. Den var helt enkelt riktigt bra
Sedan kan jag inte låta bli att gnälla lite på personen som skrivit ihop texten på baksidan av boken. Den är felaktig, den som skrivit ihop texten om annonsen har blandat ihop annonsen på Zoe med annonsen som ska finnas ovanför. Absolut en fånig sak jag hakat upp mig på men irriterande ändå. 

Läsvärd
Jag ser dig finns på Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

  1. Längtar efter mer av den här författaren!

    SvaraRadera
  2. Verkar intressant. Andra boken är svårt när första är en hit. Jag drar mig alltid lite för att läsa andra boken när jag verkligen gillat en debutroman.

    SvaraRadera