Medan mörkret faller av Anna Lihammer

Bokomslag Medan mörkret faller (pocket) När prosektor Eklund vaknar till liv tar det en kort stund för honom att inse var han befinner sig. Han gör det enda vettiga och försöker resa sig men det är först då han inser att musklerna inte lyder. När han sedan hör en röst i rummet är paniken ett faktum och inte blir det bättre av att han kort därefter känner något vasst och taggigt mot hans tinning.
I Carl Hells hem ljuder en ringsignal halv sex på morgonen och han vet innan han svarat vem det är. Det är statspolisintendent Tage Berglund som ger Hell order att omedelbart infinna sig. Det visar sig att Uppsala har begärt assistans och därför kopplas statspolisen in. Carl begär att få ta med sig polissyster Maria Gustavsson till Uppsala vilket inte tas emot med blida ögon. Det är inget uppdrag för en kvinna men Carl får sin vilja igenom. Boken utspelar sig på 1930-talet.

Det här är en bok som jag inte riktigt vet vad jag ska tycka om. Själva historien känns väldigt spretig och jag tycker att personporträtten är lite väl platta. Om den inte bitvis hade utspelat sig i Uppsala så hade jag nog inte uppskattat den alls.
Med stor tvekan får det ändå bli omdömet läsvärd.
Fler åsikter om boken går det att läsa här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar