Pepparkakshuset av Carin Gerhardsen

Bokomslag Pepparkakshuset (pocket) En del människor syns på ett sätt som de själva inte önskar särskilt när de är barn. Av någon anledning utses de till mobbningsoffer, ibland beror de på kläderna eller på att de på något sätt står ut. En del barn tränar sig själva i att bli osynliga och en del fortsätter att vara osynliga även som vuxna. Thomas tillhör kategorin osynliga, han har inga vänner och ingen familj och på jobbet är han osynlig. En dag ser han en man han tycker sig känna igen och inser efter en stund att det är en av hans plågoandar från barndomen. Ett infall får honom att följa efter mannen och det han får se är livet han önskar sig. En fru och barn och ett fint hem, av någon anledning står Thomas kvar utanför huset och när mannen som heter Hans går ut på kvällen följer han efter.
Ingrid har råkat ut för ett lårbensbrott men ska nu äntligen få komma hem efter att ha varit inlagd på sjukhuset. Väl hemma upptäcker hon att det ligger en okänd död man i hennes kök. Det blir kriminalkommisarie Conny Sjöberg som kopplas in på fallet.

Det här är första delen i Hammarbyserien och jag kommer att läsa fler böcker. Jag gillade karaktärerna och hur författaren gör läsaren nyfiken på vad som kommer att ske härnäst. En läsvärd bok utan tvekan.
Fler åsikter om boken
Pepparkakshuset finns på Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar