Marika har levt större delen av sitt liv i en resväska och har nu återvänt till Sverige. Hennes tanke är att stanna och jobba ett tag i kyrkan som hon fått ett jobb i men hon känner sig inte riktigt hemma. Sin dotter Emelie har hon inte sett på sju år utan det är Emelies far som fick arbetet med att uppfostra henne. Emelie är nu 22 år och det var länge sedan som Emelie och Marika hade någon närmare kontakt. Marika vet inte ens säkert i vilket land Emelie bor.
1865 i Eksjö lever Karolina med sin syster Maja sin mor Alma och sin far som försörjer familjen. När fadern dör i en olycka visar det sig att vaxblekarverkstaden inte har varit så lönsam som de i familjen har trott. Vad som ska ske med de tre kvinnorna är osäkert om de inte på något sätt kan tjäna pengar.
Den här boken är den tredje i Huskvarnaserien och i mitt tycke är berättelsen som utspelar sig i nutid den svagaste av alla berättelserna i de olika böckerna. Den kändes för simpel och lite för strösslad med kärlek och att allt blir lite för bra. Historien som utspelar sig på 1800-talet är starkare och mer intressant och jag hade önskat att den hade fått mer plats.
Läsvärd tack vare berättelsen som utspelar sig på 1800-talet.
Vaxade juveler och brända hjärtan finns på Adlibris och Bokus
Tyckte också bästa om dåtidsberättelsen och hade gärna läst mer om den!
SvaraRaderaRealistiskt är alltid bättre än för sockersött
Radera