Sidor

Bokserie Hovdalsfjället av Hanna Åhman och Ewa Klingberg

 Att det bara blir ett inlägg för tre böcker i bokserien Hovdalsfjället kommer sig av att varje bok bara är lite över hundra sidor. I mitt tycke borde Vid vägens ände, I lågornas sken och När vinden vänder egentligen vara en bok.

Första boken i serien är Vid vägens ände och i den får vi träffa på Gabriella. Gabriella har blivit av med sitt jobb och tröttnat på sitt liv i Göteborg. Hon säljer sin lägenhet och beslutar sig för att köpa ett pensionat i Jämtland. Hon har bara sett bilder på det på nätet men slår ändå till. Hon var inte ensam spekulant utan Odd som äger Högfjällshotellet ville köpa pensionatet för att kunna utvidga. Ägarna till pensionatet valde att sälja till Gabriella i hopp om att hon ska fortsätta driva stället. Väl på plats i Jämtland visar det sig att Gabriella har köpt mer än vad hon trodde.

Jag tänker inte skriva något mer om vad som händer eftersom jag då avslöjar för mycket. Där ena boken slutar tar nästa vid så börjar man läsa är det bara att läsa alla tre. Givetvis är det lite romantik i böckerna eftersom det är den typ av bok. Det blir inte för sliskigt så det går att läsa. Naturen och de olika personerna gör böckerna läsvärda och lite hoppas jag på fler böcker i serien för de var så pass trevliga att läsa.

Hovdalsfjället är en trevlig bokserie som är läsvärd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar