Ett bräckligt liv av Göran Redin

Nu är det vinter här
Margareta dotter till Gabriel Gustavsson av ätten Oxenstierna lyckades få sin far att agera så att Anders Jonsson blev frikänd. Han har nu kunnat återvända till Lövberga gård. På gården har livet inte varit lätt, Anders far Jon har åldrats fort och samma sak går att säga om drängen. Att få ihop mat så att det räcker har inte varit lätt och Anders behöver återhämta sig för att kunna orka arbeta.

Margaretas bror Ture Gabrielsson av ätten Oxenstierna är kammarherre åt kungen. Inte riktigt vad han önskar utan han vill ha en kommendering i fält. Efter att ha räddat kungens liv går hans önskan till viss del i uppfyllelse. Ture får en liten grupp soldater som han ska föra befäl över. En av soldaterna i gruppen är Erik Mård.

Det har inte ens gått två år sedan Karin lämnade Lövberga men nu är hon på väg tillbaka. Hennes liv sedan hon lämnade Lövberga har lämnat henne med hemska minnen som aldrig kommer att suddas ut. Med sig hem har hon ordentligt med mat och det ger hopp om att de alla kommer att överleva vintern.

Det här är tredje boken om Lövberga och karaktärerna blir mer och mer levande för varje bok. Jag gillade de två andra böckerna och samma sak gäller för den här. Det är intressanta öden och karaktärer som känns levande och äkta.

Läsvärd
Ett bräckligt liv finns på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar